دبير مجمع تشخيص مصلحت نظام با تاكيد بر اينكه وحدت به معناي آن نيست كه كسي كه جرم كرده به جرائم آن رسيدگي نشود، خاطرنشان كرد: همچنين وحدت به اين معنا نيست كه كسي كه اشتباه كرده به اشتباه خود اعتراف نكند.
به گزارش فارس، محسن رضايي دبير مجمع تشخيص مصلحت نظام در گفتگوي تلويزيوني كه شب گذشته در شبكه يك سيما انجام شد، در خصوص موضوع سازش و وحدت از ديدگاه حضرت امام(ره) اظهار داشت: بنيانگذار انقلاب اسلامي داراي يك منطق بود و ميفرمودند كساني كه به كشور ما تجاوز كردند بايد تنبيه شده و به خارج از مرزهاي ايران بروند و خسارتهاي وارده به كشورمان را جبران كنند.
رضايي با بيان اينكه اين منطق در سطح بينالملل نيز بسيار اثرگذار بود، تاكيد كرد: هيچگاه سازش حق و باطل معنا ندارد چون تا زماني كه باطل بر بطلان خود پافشاري ميكند، در صورت وحدت، ارزشهاي انساني از بين خواهد رفت و حق نيز در باطل استحاله خواهد شد و چيزي به نام حق از اين وحدت به وجود نميآيد.
دبير مجمع تشخيص مصلحت نظام اظهار داشت: اين مبارزه بايد ادامه داشته باشد اما نكته مهم آن است كه ما در اين مبارزه تدبير، برنامه و منطق داشته باشيم و در نهايت به پيروزي حق بر باطل برسيم.
وي افزود: ما در انقلاب اسلامي مقوله توحيد را زياد به كار برديم و اين مهمترين درس امام(ره) بود چرا كه "كلمه توحيد " و "توحيد كلمه " دو روي يك سكه هستند و نميشود انسانها به توحيد اعتقاد داشته باشند اما دچار تفرقه باشند.
رضايي وحدت را مبناي اصلي اقتدار كشور معرفي كرد و گفت: اين وحدت همواره در طول انقلاب مهمترين سد در برابر نفوذ دشمن بود اما اين وحدت با محوريت قانون اساسي و رهبري است.
دبير مجمع تشخيص مصلحت نظام با بيان اينكه بنده همواره با يكدست شدن و حاكميت مطلق يك سليقه بر كشور مخالف هستم، اين موضوع را ريشه تمام اختلافات دانست و افزود: بايد توجه داشته باشيم كه يكپارچگي در ميان ملت همان معناي توحيد را ميدهد.
وي تصريح كرد: برخي فكر ميكنند وقتي ما ميگوييم وحدت، يعني اشتباهات را ناديده بگيريم و اگر كساني دچار جرائمي شدهاند، آن جرائم كنار گذاشته شود.
رضايي وحدت را مقدمه برقراري عدالت و آزادي دانست و گفت: اگر وحدت نباشد، چه طور ميشود عدالت را اجرا كرد؟ بايد توجه داشته باشيم وقتي وحدت و آرامش وجود داشته باشد، ميتوان به حق مردم رسيد.
فرمانده اسبق سپاه ادامه داد: اگر به كسي ظلم شده و يا اگر به نظام توهين شده و عدهاي به اين نظام كه حاصل خون شهدا است خسارت وارد كردهاند، بايد بعد از وحدت به همه اينها رسيدگي شود چرا كه در آن زمان كسي نميتواند بگويد اين رسيدگيها از موضع حب و بغض و يا براي تسويه حساب است.
وي با تاكيد بر اينكه وحدت به معناي آن نيست كه كسي كه جرم كرده به جرائم آن رسيدگي نشود، خاطرنشان كرد: همچنين وحدت به اين معنا نيست كه كسي كه اشتباه كرده به اشتباه خود اعتراف نكند.
رضايي ادامه داد: اگر به خسارتها رسيدگي نشود، مشكلات بوجود خواهد آمد چرا كه وحدت بدون عدالت و آزادي پايدار نخواهد ماند.
دبير مجمع تشخيص مصلحت نظام با بيان اينكه اين وحدت بايد حول يك محور باشد، تصريح كرد: طبق آموزههاي قرآن اين محور همان حبلالله يعني قرآن و رسول خدا است و بعد از رسول خدا نيز معصومين، رهبران ديني و در نظام مقدس جمهوري اسلامي، ولايت فقيه است.
وي با تاكيد بر اينكه ما بايد هم از ولي فقيه و هم از ولايت فقيه حمايت كنيم، گفت: ولايت فقيه يك نظام سياسي است كه قوانين، مقررات و ارزشهاي اسلامي را دارد كه بايد رعايت شود و از ولي فقيه نيز بايد اطاعت كرد.
رضايي خاطرنشان كرد: اگر كساني از ولي فقيه اطاعت كردند ولي ولايت فقيه را زير پا گذاشتهاند و يا برعكس، هر دو مسير انحرافي است ما بايد نظام سياسي و ارزشمند ولايت فقيه را رعايت كرده و از قانون اساسي و رهبري نظام اطاعت كامل داشته باشيم.
فرمانده اسبق سپاه اظهار داشت: اين اتصال به حبلالله بايد جميعا باشد نه اينكه عدهاي به آن بچسبند و بقيه را از آن دور كنند.
وي خاطرنشان كرد: بعد از اين وحدت نيز نبايد از يكديگر جدا شويم چرا كه اساس اقتدار ملت ايران را وحدت ملي تشكيل ميدهد.
رضايي همچنين گفت: اين انقلاب كه با اين همه زحمت به دست آمده سكوي پرش ملت ايران به سوي آينده است و ما نبايد اجازه دهيم كه اين فشارهايي كه به ملت ايران واردميشود باعث كندي اين حركت و رفتن به سوي آينده شود.
دبير مجمع تشخيص مصلحت نظام همچنين در خصوص نقش خواص و نخبگان در وحدت ملي تصريح كرد: لازمه آن اين است كه خواص و نخبگان با تمام وجود به هدايت مردم پرداخته آنها را راهنمايي كرده و اختلافات و تفرقه را كم كنند.
وي ادامه داد: خواص و نخبگان بايد نشاط و شادابي و اميد به آينده را در جامعه افزايش داده و اين نعمت بزرگ خدا را كه در پرتو خون شهدا و اطاعت از رهبري به دست آمده را پاس بدارند.
رضايي با بيان اينكه دولتمردان هم بايد قدر اين ملت را بدانند، ادامه داد: در حوادث اخير ديديم كه مردم تا هفتهها و ماهها منتظر بودند كه ببينند نخبگان چه كار ميكنند و وقتي ديدند كه نخبگان نتوانستند كار مهمي انجام دهند در روز 9 دي خودشان به صحنه آمدند و آن حادثه عظيم را به وجود آوردند.
فرمانده اسبق سپاه با بيان اينكه اين حركت را ملت ايران با هوشياري انجام دادند، خاطرنشان كرد: ما بايد قدر اين ملت را بدانيم و با عزت و احترام و تواضع دست اين مردم را ببوسيم.
وي گفت: اين قدرداني هم حمايت خدا را به همراه دارد و هم محبت متقابل مردم و مسئولان را افزايش ميدهند و نخبگان ميتوانند در اين مسير موثر باشند.
رضايي گفت: اميدواريم شعارهايي كه در روز 22 بهمن سر داده ميشود شعارهايي باشد كه روح امام(ره) و شهدا را شاد كند و مردم همان شعار استقلال، آزادي و جمهوري اسلامي را در تمام خيابانهاي تهران به صدا درآورند.
دبير مجمع تشخيص مصلحت نظام در بخش ديگري از صحبتهاي خود به مرور حوادث دهه اول انقلاب از جمله كودتاي نقاب، شورش گروهكهاي معاند و ضد انقلاب و نيز تحميل جنگ هشت ساله به ملت ايران و رهبري حكيمانه و مقتدرانه حضرت امام(ره) در دهه اول انقلاب پرداخت.